fbpx
Loading...

 

In 6 maanden meer omzet met een berg creatieve licht skills in je broekzak!
Bij de meest creatieve online lichtcursus in Nederland en België!

Heb je moeite met het opstellen van een professioneel lichtplan en vind je het een uitdaging om je lichtontwerp zelfverzekerd aan je klant te presenteren?

Raak je steeds vaker in gesprek met klanten die vragen om een lichtplan bij je interieurontwerp, maar ben je momenteel terughoudend of stuur je ze zelfs door naar iemand anders?

Ben je onzeker over welke technische en decoratieve lichtmerken passen binnen het budget van je klant? Hierdoor loop je vast in het bedenken van voorstellen en besteed je uren aan online zoekwerk.

Verlang je ernaar om de technische vragen over lichtkeuzes van je opdrachtgevers of de elektricien met vertrouwen te beantwoorden, maar lukt dit niet altijd?Ben jij bereid om je lichtplan zelfvertrouwen een boost te geven?

Schrijf je dan nu in en start direct!


De investering bedraagt 397 exclusief BTW (of in 2 termijnen van 199 euro) 

 

"Je leert heel anders naar licht kijken"

Ik heb de Lichtschool Live dagen gevolgd. Dit was zeer leerzaam en je leert heel anders kijken naar licht. De functies, de mogelijkheden, van basis tot sfeerverlichting alles kwam voorbij. Annelies is een gedreven en enthousiaste docent die enorm veel kan vertellen over alles wat met licht te maken heeft. Een aanrader!
Marieke van Pimpelwit interieuradvies

ja dit wil ik ook! 
"Ik kan alle lesstof direct bij ons in de winkel toepassen"

Het was ontzettend leerzaam deze live dagen en leuk om ook andere uit het vak te spreken en kennis te delen! Ik kan alle lesstof direct bij ons in de winkel toepassen! Tot een volgende keer weer!
Emma Nedersigt - lichtontwerper De Klare Lijn Leiden

Ja leuk, ik werk ook in een winkel 
"Ik kreeg een goede basis die ik verder in de praktijk kan brengen"

De trainingen van Annelies waren heel leerzaam. Ik volgde de Lichtschool Live dagen en heb zo ontzettend veel kennis vergaard. Het ‘lichtvak’ was voor mij relatief nieuw maar door deze trainingen kreeg ik een goede basis die ik verder in de praktijk kan brengen. De training is interactief, er is veel ruimte voor vragen en door de praktijkopdrachten ga je zelf het geleerde toepassen. Kortom, wil je kennis over verlichting opdoen? Dan kan ik de Lichtschool zeker aanraden.
Rie-Anne Faber - Favoriet Interieur

Hier ben ik aan toe 

Heb jij een leuke job als interieurprofessional?

Dan durf ik te wedden dat je dit scenario herkent;

 • Mijn lichtontwerpen volgen voornamelijk mijn intuïtie op dit moment. Soms blijkt mijn verhaal echter niet helemaal waterdicht en ik betrap mezelf erop dat ik wellicht te weinig lichtideeën aan mijn klanten voorleg.

 • Lichtplannen worden steeds vaker verwacht bij mijn interieurontwerpen. Af en toe besteed ik ze zelfs uit, en dat knaagt aan me.

 • Ik verlang naar concrete, praktische lichttips en bruikbare handvatten die mijn vak een boost kunnen geven.


Klinkt dit bekend? Dan is het tijd voor een verandering.


Ik heb de afgelopen 6 jaar al meer dan 1000 interieurprofessionals getraind in het maken creatief goed onderbouwde lichtplannen.

 
Schrijf je hier in en start direct!


De deuren van deze meest creatieve online lichtcursus in België en Nederland!

OVER ANNELIES VALENTIJN INTERIEURARCHITECT EN LICHTEXPERT

Haar vader was elektricien en thuis altijd bezig met het knutselen aan lampen en het ophangen van die lampen, vertelt Annelies Valentijn in het zonverlichte kantoor van Studio Valentijn in Breukelen.
 ‘De liefde voor licht zit waarschijnlijk toch in de genen, al heb ik die passie pas op latere leeftijd ontwikkeld.’

Na de Willem de Kooning Academie, de Rotterdamse kunstacademie, ging ze aan de slag als interieurarchitect en was licht maar een klein onderdeel van haar werk. Totdat ze terechtkwam bij een ontwerpbureau in Amsterdam waar alleen lichtplannen ontwikkelen de corebusiness was. 

‘Het leek me saai, maar het tegendeel bleek waar. Licht is magisch.’

Ze raakte gefascineerd door het immense effect van licht op een ruimte en ook door de kleurbeleving van licht. ‘In Nederland, waar het ’s winters vroeg donker is en het nogal eens koud en nat kan zijn, wordt in restaurants voor lichtkleuren gekozen die “warm” ogen — licht met een gele of oranje ondertoon. In landen waar de zon hoger aan de hemel staat, zoals Spanje, Portugal en Italië, eet je in restaurants onder een bak tl-licht omdat dat witte licht wordt geassocieerd met koelte. Dat is wat licht kan doen. 

Het betovert je.’ 

Lachend: ‘Het heeft mij betoverd.
Ik ben de hele dag door met licht bezig, ook in mijn vrije tijd. Het is een soort tic geworden. In een restaurant loop ik steevast naar de wc om te zien wat ze daar voor licht hebben gebruikt en gewoon een film kijken is er niet meer bij. Dan let ik op de bureaulamp en roep ik: “Oh, daar staat een Tolomeo.” 
Irritant voor mijn gezelschap en zelf zit ik natuurlijk totaal niet meer in die film.’

In 2006 begon ze voor zichzelf en richtte ze Studio Valentijn op. Met een team van freelancers werkt ze intussen voor zowel particulieren als zakelijke opdracht- gevers aan kleine en grote projecten. 
Denk aan een zolder of een serre en aan bibliotheken en uiteraard villa’s in Het Gooi. 
Eveneens verzorgt ze jaarlijks het licht tijdens de TEFAF, de kunstbeurs in Maastricht. ‘Het is geweldig om schilderijen van oude meesters, antieke juwelen, vazen en andere miljoenenobjecten uit te mogen lichten.’

Wil je nu echt  doorknallen en aan de bak?

Ben jij klaar met onzeker te zijn over je lichtplannen en wil jij nooit meer twijfelen over je werk?
Stel het niet langer uit!

Werk de komende 6 maanden samen met mij 

Wat houd de online lichtcursus in?

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online lichtcursus leer ik je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

Ik leg je mijn bewezen layered lighting methode uit die ervoor zorgt dat je precies die licht-pijnpunten in een bestaand interieur kunt benoemen en de methode waarmee je voor een nieuw lichtplan precies voldoende licht voorstelt.

In deze online lichtcursus leer ik je in 3 waardevolle online lessen van ieder 75 minuten alles over licht en creatieve lichtplannen maken. De techniek helder en praktisch uitgelegd.

De online lichtcursus bestaat in totaal  uit de volgende 11 modules en videolessen

 

LESPROGRAMMA

Les 1: Wat is licht - duur: 75min

Introductie wat is licht. Alle technische termen en lichtbegrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt. Hoe pas je de verschillende Kelvin waarden toe in projecten. Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? Ik leer het je op een begrijpelijke toepasbare manier.

 • Video les 1 : introductie wat is licht
 • Les 1 gezien? Dan hierbij nog een berg handige linkjes
 • Schrijf mee - handout presentatie les 1
 • Huiswerkopdracht les 1

Les 2: Een lichtpan leren maken in 7 stappen - duur: 75min

Maak jouw interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. Ik leer je in 7 stappen van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in lichtruimtes! Ik ga je meenemen in het maken van een vlekkenplan, lichtanalyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.
En het allerbelangrijkste je lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren naar je klant met mijn unieke ‘layered lighting’ systeem.  Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet.

 • Video les 2 : een lichtplan leren maken in 7 stappen
 • Les 2 gezien? Dan hierbij nog een berg handige linkjes
 • Schrijf mee - handout presentatie les 2
 • Huiswerkopdracht les 2

Les 3: Praktische licht-tips en trucs - duur: 75min

Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laat ik je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer? Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

We sluiten elke les af met een kleine huiswerkopdracht via Instagram ( tijdsinvestering: ca. 1uur )

 • Video les 3 : praktische licht-tips en trucs
 • Les 3 gezien? Dan hierbij nog een berg handige linkjes
 • Schrijf mee - handout presentatie les 3

Video modules

 • Module 5: de 6 tools die jouw het lichtplannen maken makkelijker maken
 • Module 6: opgenomen live check in sessie van 1 uur, boordevol bruikbare lichttips
 • Module 7: serie licht expert video's - krijg lichttips direct uit de praktijk 
 • Module 8: Lichtmerken overzicht ; jouw online merkenoverzicht die voor altijd jou hulp is > nooit meer uren lang google-en
 • Module 9: Hoe stel ik een advies lichtplan offerte op?
 • Module 10: Podcast specials - koptelefoon op  en gaan
 • Module 11: Meest de gestelde lichtvragen beantwoord in korte video's 

meer dan 1000 interieurprofessionals gingen je voor!

 

 

BONUS 1 - 3x live check in sessie ter waarde van 250 euro

 

Online les is superhandig, lekker vanuit je eigen stoel meekijken en meeschrijven. Maar niets is fijner om af en toe even bij de les geroepen te worden en je lichtvragen of struggles bij een project live te kunnen stellen.

Dat kan! 

 • om de maand is er een live groeps check-in waarin je al je lichtvragen of vragen over de lesstof aan Annelies kunt stellen
 • via het platform ZOOM ( kun je er niet live bij zijn? Je kunt vooraf je vraag insturen en dan wordt deze behandeld tijdens de live sessie)
 • je ontmoet je medecursisten en haalt inspiratie uit elkaar
 • de opnames hiervan staan in de online leeromgeving
 • deze check-in sessies zijn op dinsdagen start om  10.00u 

Data:
- dinsdag  28 november 10.00u
- dinsdag 16 januari 2024 10.00u
- dinsdag 12 maart 2024 10.00u

wanneer je besluit later dit jaar in te stappen dan zijn dit de live check in momenten:
- dinsdag 14 mei 2024 10.00u
- dinsdag 16 juli 2024 10.00u

Investering: 397 euro ex btw 

BONUS 2: Stel 24/7 al je lichtvragen aan Annelies in de online community 

 • Je krijgt ook 6 maanden gratis 24uur per dag toegang tot de community van de online leeromgeving
 • Hierin kun je al je lichtvragen stellen aan Annelies en leer je ook van elkaars vragen
 • Deze online academie is een besloten online platform alleen voor leden
 • Ieder nieuw lid kan een topic plaatsen, vragen stellen en/of antwoord geven op een andere topic

Items van de online community:

 • Vragen over lichtmerken, technische vragen wat betreft dimmen van led en lichtplannen maken
 • deel tips&tricks en andere interessante informatie
 • Pinboard: deel bijzondere lichtmerken en armaturen en inspireer anderen
 • Kom in contact met collega's en wie weet ontstaan er leuke samenwerkingen
NIEUWE FORMULE! Online lichtcursus

Na deze lichtopleiding;

Na afronding van deze online lichtcursus zul je in staat zijn om:

 • Een goed onderbouwd lichtplan te presenteren aan je opdrachtgever, waarbij je rekening houdt met zowel design als technische aspecten.
 • Met behulp van de "layered lighting" methode nauwkeurig te beoordelen waar er tekortkomingen zijn in de verlichting van een woning
 • Een adviesofferte op te stellen voor een lichtplan
 • Meer interieurklanten aan te trekken door het bieden van hoogwaardig lichtadvies
 • Je focus te vergroten en meer omzet te genereren uit je verlichtingsprojecten.
 • Een meerwaarde te zijn voor je interieurklanten door hen gedegen lichtadvies te kunnen bieden.


Blijf jezelf ontwikkelen, zo kom je verder in je vak!

Ja dat wil ik ook!

Praktische info

➤ Je ontvangt na inschrijving een bevestigingsmail + de factuur voor je eigen administratie zodat je het zakelijk kunt aftrekken.

➤ Je kunt op elk moment instappen. Gelijk na je betaling ontvang je de inlogcodes via de mail en kun je direct aan de slag.

➤ Je krijgt 6 maanden toegang tot de online lichtcursus. Zo kun je het op je eigen tempo volgen.

➤ Je ontvangt na het doorlopen van alle modules een certificaat / bewijs van deelname.

➤ Je kunt meedoen met 3 live groeps online check-in sessies waarin ik al je vragen beantwoord. Kun je daar niet bij zijn, dan kun je je vraag mailen en komen we er inhoudelijk in de sessie op terug.

➤ Je kunt de online lichtcursus volgen via de computer, maar ook via je mobiel op een speciale app.

➤ De investering bedraagt 397 euro exclusief BTW. Je mag het ook in 2 maandelijkse termijnen van 199 euro exclusief BTW betalen. 

➤ Je kunt tot een bedrag van 2000 euro terugkrijgen met de PPO subsidie. Hier lees je er meer over

Jaaa ik wil me graag aanmelden

Werk jij in de creatieve sector? Dan kom jij met deze masterclasses in aanmerking voor de subsidie Werktuig PPO. Dit houdt in dat je 1/3 vergoed krijgt. Om in aanmerking te komen, vraag je de subsidie aan inclusief offerte, onderbouwing van je idee en hoe je dit wilt realiseren. Bekijk de SBI-lijst om te kijken of je in aanmerking komt. Wij kunnen je hierbij helpen.
Lees hier meer in onze blog

Nee je wordt nergens toe verplicht en waarschijnlijk werk je al met een bepaalde tekenprogramma om je interieurontwerpen uit te werken, hierin kun je ook je lichtplannen maken.
Ik heb een blog geschreven over de verschillende soorten software. Deze kun je hier lezen.

De online lichtcursus kun je kopen vanaf 1 september. Vanaf dat moment kun je op elk gewenst moment starten. Je houdt 6 maanden toegang.

Jazeker! De online lichtcursus is een enorm goede aanvulling op de lesstof die je in je (interieur) opleiding gehad hebt. 

Wanneer je je aanmeld via de website, ontvang je direct de factuur voor je eigen administratie. Hier staat de 21% op berekend. De prijzen op onze website zijn altijd excusief 21% btw.
De BTW kun je opvoeren bij de Belastingdienst.

Stuur Martine dan een email en zij regelt een handmatige factuur + inlogcodes tot de online leeromgeving
info@delichtschool.nl

Je hebt na het moment van aankoop 6 maanden toegang. Je krijgt daarnaast ook toegang tot alle toekomstige updates in dat half jaar. De lichtcursus wordt dus alleen maar waardevoller :-)
Wil je de toegang tot de digitale leeromgeving verlengen? Heel leuk en dat is mogelijk! Je kunt per 3 maanden verlengen voor 149 euro ex btw. (BONUS:  je kunt dan aan 2 extra live check-in sessies meedoen)
Stuur hiervoor een mail naar Martine info@delichtschool.nl en zij regelt je verlenging.

Kan gebeuren! Stuur Martine een email, dan mailen we jou je inlog gegevens.
info@delichtschool.nl

Ja, dat kan zeker. Vrijwel elke masterclass doen er meerdere ondernemers uit België en vaak ook uit andere landen mee. Op de betaalpagina wordt de BTW dan automatisch verlegd waardoor je 0% BTW betaalt. Je mag hiervoor eerst alle gegevens invullen. Daarna wordt de BTW er automatisch afgehaald.

De training staat in Huddle. Zodra je de masterclass koopt wordt er automatisch een account voor je aangemaakt of de cursus wordt direct toegevoegd als je al een Huddle account hebt.
Je kunt alle online masterclasses en online lichtcursus op een app op je mobiel kijken of op de PC.

De investering is 347 euro exclusief 21% BTW. De BTW is aftrekbaar voor ondernemers. Als je uit België of een ander land komt wordt de BTW automatisch verlegd op de betaalpagina. Dit wordt gedaan zodra je bij 'Land' en 'BTW-ID' jouw gegevens hebt ingevuld.
Je kunt ook in 2 termijnen (€173,50 ex BTW per termijn) betalen. Klik op de betaalpagina hieronder om aan te geven in hoeveel termijnen je wilt betalen. Let wel: Er komt dan €25 ex BTW per termijn bij aan administratiekosten.

Stuur dan gerust een email naar info@delichtschool.nl

Deze honderden interieurprofessionals gingen je voor;

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.50.08

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.50.34

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.53.58

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.55.09

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.55.52

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.56.38

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.57.23

Schermafbeelding 2023 06 26 om 22.00.01

Schermafbeelding 2023 06 26 om 22.01.06

Schermafbeelding 2023 06 26 om 22.02.06

 

Ja dat wil ik ook! 

 

 

 

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring