fbpx
Loading...

LIVE ONLINE LICHTCURSUS

 

Volle bak aan de slag met licht en lichtplannen leren maken. Ben je interieurprofessional en maak je je lichtplannen nu op intuitie?
- Krijg je steeds meer lichtplan aanvragen van je opdrachtgevers?
- Maak je nu wel al lichtplannen maar twijfel je of deze wel goed onderbouwd zijn?
- Zit je met vragen als 'heb ik wel voldoende licht in de woonkamer?'

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online live sprintcursus leer ik je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

Ik ga je 3 ochtenden live masterclasses geven van ruim 75 minuten, met telkens een Q&A als afsluiter, je mag me alles vragen over creatieve lichtplannen leren maken.

Je staat na afloop zekerder in je schoenen en je hebt een hele berg praktische tips verzameld die je meteen in je interieurontwerp kunt toepassen.

Ja ik doe mee!

LESPROGRAMMA

Les 1: Wat is licht
Introductie wat is licht. Alle technische termen en lichtbegrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt. Hoe pas je de verschillende Kelvin waarden toe in projecten. Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? Ik leer het je op een begrijpelijke toepasbare manier.

Les 2: Een lichtpan leren maken in 7 stappen
Maak jouw interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. Ik leer je in 7 stappen van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in lichtruimtes! Ik ga je meenemen in het maken van een vlekkenplan, lichtanalyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.
En het allerbelangrijkste je lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren naar je klant met ons unieke ‘layered lighting’ systeem.  Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet.

Les 3: Praktische lich-ttips en trucs -
Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laat ik je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer? Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

We sluiten elke les af met een kleine huiswerkopdracht via Instagram ( tijdsinvestering: ca. 1uur )

 

LESTIJDEN

 • Les 1 maandag 6 december 10:00-11:15u live online
 • Les 2 woensdag 8 december 10:00-11:15u live online
 • Les 3 vrijdag 10 december 10:00-11:15u live online

  Kun je er niet live bij zijn? geen probleem. Na elke les ontvang je direct de opname. Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om je vraag via de chat te stellen, die beantwoord ik je binnen 24uur via de email.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Investering: 3 dagen €197 excl btw
psst: met subsidie €131 ex btw > check info hieronder 

  • Bevestiging: na je inschrijving via onderstaande button ontvang je een bevestigingsemail + de factuur voor je eigen administratie
  • De online lessen worden via Webinargeek gegeven, je ontvangt per dag een inschrijflink
  • Inschrijven: via onderstaande button
  • Algemene Voorwaarden

   Toe aan een licht-boost? Meld je aan! 
   Al meer dan 150 cursisten gingen je voor

 

MET SUBSIDIE INVESTEREN IN JE TOEKOMST

Dus je werkt als interieurontwerper, -stylist of een andere creatieve functie binnen de interieurbranche? Dan weet je hoe belangrijk het is om je steeds verder te ontwikkelen. Maar wist je ook dat je subsidie kunt krijgen voor die professionele ontwikkeling?

Als je werkt in de creatieve of culturele sector vergoedt Werktuig PPO 1/3 van de kosten die je investeert in je opleiding, en soms zelfs méér. De regeling is er zowel voor zelfstandigen als voor mensen in loondienst. Er zijn al heel veel creatieven je voorgegaan en hebben de subsidie toegewezen gekregen.
Alle spelregels lezen? Klik hier

 • je ontvangt van ons na afloop van de lichtcursus een certificaat die je kunt opsturen naar Werktuig PPO 
 • voor deze online lichtcursus betaal je ipv €197 dan €131 ex btw
Denise, DAY Interieuradvies & styling
Denise, DAY Interieuradvies & styling

Voor mijn bedrijf maak ik veel interieuradviezen, waar ik kleur- indelings-, meubel-, maar ook lichtadvies aanbied.
Ik merkte bij het maken van een lichtplan dat ik nog wel wat extra kennis kon gebruiken en zag op social media De Lichtschool voorbijkomen. 
Precies wat ik nodig had en besloot me in te schrijven. Geen seconde spijt van gehad want Annelies vertelde me precies wat ik nodig had en daarbij is het ook fijn om naar een zeer gedreven persoon 
te luisteren. Licht is nu nog leuker en ik ben veel zekerder bij het maken van mijn lichtplannen.

DAY INTERIEURADVIES 
Danielle, ByDaan Interiorstyling
Danielle, ByDaan Interiorstyling

Ik heb in maart bij studio Valentijn de lichtopleiding interieurprofessional gevolgd. Een passend lichtplan is een essentieel onderdeel van een interieurontwerp. De wereld van licht is enorm. In de opleiding komen alle aspecten van LED verlichting aan bod. De meerwaarde voor mijn werk als interieuradviseur is enorm. Annelies is als persoon een fijn mens en een zeer professioneel en enthousiaste docent. Het is vooral een hele leerzame en leuke opleiding. Ik zou het iedereen aanraden. Dank voor je enthousiasme Annelies, het werkt aanstekelijk!

ByDaan Interiorstyling 
Interieurdesign by Nicole & Fleur
Interieurdesign by Nicole & Fleur

"We maken regelmatig lichtplannen, maar hadden behoefte aan verdieping. Ook wilden wij onze kennis nav LED toepassingen verbreden. We hebben met plezier de cursus van Annelies bij De Lichtschool gevolgd en hebben meer zekerheid gekregen in het maken van lichtplannen."

Interieur design by nicole & fleur 

OVER ANNELIES VALENTIJN INTERIEURARCHITECT EN LICHTEXPERT

Als interieurarchitect ben ik altijd gefascineerd geweest door licht en het enorme effect daarvan op ruimte, kleur en beleving. En terwijl veel interieurontwerpers licht en verlichting als detail zien, zijn licht en architectuur voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik maakte er mijn specialisme én mijn missie van en startte De Lichtschool, die specialistische licht-opleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Na mijn opleiding aan de Kunstacademie wist ik eigenlijk niets over licht en het belang daarvan voor interieurs en architectuur. Het lichtvak heb ik pas later in de praktijk geleerd bij diverse lichtstudio’s in binnen- en buitenland. En nu wil ik mijn jarenlange ervaring in het lichtvak met jullie delen! Ik zie namelijk nog veel interieurprofessionals worstelen met licht en het maken van lichtplannen.

Heb jij ook twijfels of je wel voldoende licht hebt ingetekend? En of je de juiste afmetingen hebt aangehouden?

Ben jij klaar met onzeker te zijn over je lichtplannen en wil jij nooit meer twijfelen over je werk?
Geef je dan nu op voor deze powerweek!

Ja ik doe mee

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring

6-8-10 december online basis lichtcursus

instagram tips van de juf