fbpx
Loading...

Live online sprintcursus leren werken met licht

Wat heb ik er nu al zin in! De live online sprintcursus leren werken met licht.
Volle bak aan de slag met licht en lichtplannen leren maken. Ben je interieurprofessional en maak je je lichtplannen nu op intuitie? Krijg je steeds meer lichtplan aanvragen van je opdrachtgevers? Maak je nu wel al lichtplannen maar twijfel je of deze wel goed onderbouwd zijn? Zit je met vragen als 'heb ik wel voldoende licht in de woonkamer?'

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online live sprintcursus leer ik je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

Ik ga je 3 ochtenden live masterclasses geven van 1 uur, met telkens een Q&A als afsluiter, je mag me alles vragen over creatieve lichtplannen leren maken.

Je staat na afloop zekerder in je schoenen en je hebt een hele berg praktische tips verzameld die je meteen in je interieurontwerp kunt toepassen.

Ja ik doe mee!


Programma:

Les 1: Wat is licht
Introductie wat is licht. Alle technische termen en lichtbegrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt. Hoe pas je de verschillende Kelvin waarden toe in projecten. Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? Ik leer het je op een begrijpelijke toepasbare manier.

Les 2: Een lichtpan leren maken in 7 stappen
Maak jouw interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. Ik leer je in 7 stappen van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in lichtruimtes! Ik ga je meenemen in het maken van een vlekkenplan, lichtanalyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.
En het allerbelangrijkste je lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren naar je klant met ons unieke ‘layered lighting’ systeem.  Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet.

Les 3: Praktische tips en trucs -
Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laat ik je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer? Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

We sluiten elke les af met een kleine huiswerkopdracht ( tijdsinvestering: ca. 1uur )

Investering: 3 dagen €197 excl btw

Lestijden:

Les 1 maandag 20 september 10:00-11:00u live online
Les 2 woensdag 22 september 10:00-11:00u live online
Les 3 vrijdag 24 september 10:00-11:00u live online

Kun je er niet live bij zijn? geen probleem. Na elke les ontvang je direct de opname. Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om je vraag via de chat te stellen, die beantwoord ik je binnen 24uur via de email.


Wat kun je verwachten?

Zet je schrap, want het worden 3 ochtenden een intensief uur!! Alle tips en trics kun je meteen verwerken in jouw lichtplannen. 
Alles is live!
Deze 3 masterclasses kun je later nog 2 weken terugkijken

Ja ik doe mee!


Over Annelies Valentijn, interieurarchitect en lichtexpert

Als interieurarchitect ben ik altijd gefascineerd geweest door licht en het enorme effect daarvan op ruimte, kleur en beleving. En terwijl veel interieurontwerpers licht en verlichting als detail zien, zijn licht en architectuur voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik maakte er mijn specialisme én mijn missie van en startte De Lichtschool, die specialistische licht-opleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Na mijn opleiding aan de Kunstacademie wist ik eigenlijk niets over licht en het belang daarvan voor interieurs en architectuur. Het lichtvak heb ik pas later in de praktijk geleerd bij diverse lichtstudio’s in binnen- en buitenland. En nu wil ik mijn jarenlange ervaring in het lichtvak met jullie delen! Ik zie namelijk nog veel interieurprofessionals worstelen met licht en het maken van lichtplannen.

Heb jij ook twijfels of je wel voldoende licht hebt ingetekend? En of je de juiste afmetingen hebt aangehouden?

Ben jij klaar met onzeker te zijn over je lichtplannen en wil jij nooit meer twijfelen over je werk?
Volg dan deze online live sprintcursus


Toe aan een licht-boost? Meld je aan! 

Ja ik doe mee!

 

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring