fbpx
Loading...

HOE KUN JE LICHTPLANNEN UITWERKEN ALS JE NOG NIET MET SKETCHUP, CAD OF VECTORWORKS WERKT?

Er zijn meerdere manieren om je lichtplan vorm te geven. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje; 

  • old-school: met de hand en een calque papiertje. Levert heel mooie, authentieke plaatjes op. Het bijpassende moodboard kun je dan bijvoorbeeld wel met de computer maken
  • in PowerPoint of Keynote (Apple) kom je ook al een heel eind. Het enige nadeel hieraan is dat het niet op schaal is, wel kun je natuurlijk een schatting maken van de grootte en afstanden van de armaturen. Vermeld dit altijd op je tekening: “maten in het werk te controleren”.
  • Mocht je wel al een beetje SketchUp ervaring hebben, dan kun je in Layout (van SketchUp Pro) 2D lichtplannen maken en mooi in een presentatie zetten.

Ik geef met Marjan van SketchupPlaza een unieke combinatie training licht&layout  - start november / max 12 deelnemers

WIE ZIJN DE CURSISTEN? PAS IK WEL IN DE GROEP?

Bij De Lichtschool studeren ontwerpers, stylisten, (verkoop)adviseurs en andere professionals in interieur, projectontwikkeling en vastgoed. De meeste studenten zijn ergens tussen de 22 en 55 jaar. We hebben gemerkt dat het verschil in vooropleiding en werkervaring het samen leren juist interessant maakt. Wees vooral niet bang dat je buiten de boot valt! 

ZIJN DE STUDIEKOSTEN AFTREKBAAR?

Voor ondernemers en ZZP’ers zijn de kosten voor opleidingen of cursussen veelal aftrekbaar als zakelijke lasten, op voorwaarde dat je de opleiding nodig hebt voor je beroep of ter verbetering van je financieel-economische positie. Voor werknemers zijn studiekosten boven de € 250 aftrekbaar. Waarschijnlijk wordt in 2021 de fiscale aftrek vervangen door een subsidieregeling. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

HOEVEEL TIJD MOET IK RESERVEREN VOOR HUISWERK?

In de 2-daagse klassikale lessen ontvang je een huiswerkopdracht waar je ongeveer 8 tot 12 uur tijd voor kunt reserveren. Deze presenteer je in de tweede les aan je mede-cursisten.

HEB JE TIJDENS DE LES EEN LAPTOP NODIG?

Tijdens de les hoef je geen laptop mee te nemen, het mag natuurlijk wel om eigen aantekeningen te maken.

GAAN WE DE LICHTPLANNEN UITWERKEN MET DIALUX OF RELUX?

We leggen wel uit hoe je deze programma’s kunt toepassen, we gaan dit inhoudelijk niet behandelen in de training.

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.