De spotplotter

Jouw online hulp bij gratenbundels en hoogtes bepalen

Twijfel je over lichtbundels?

Je krijgt de opdracht om een lichtplan voor een project te maken en gaat aan de slag met de armaturen en posities daarvan te bepalen. Je bladert door de diverse licht catalogi en gaat twijfelen welke lichtbundel je gaat kiezen.

Oke stel je voor; je bent een lichtplan aan het maken voor een oud herenhuis in jaren 30 stijl dus hoge plafonds van 3 meter. Je opdrachtgever wilt graag inbouwspots toepassen, maar voor welke lichtbundel kies je nu; 10º, 20º, 50º of een andere bundel.

En wat voor effect heeft dat op de vloer? Om dit te visualiseren kun je natuurlijk een doorsnede van de ruimte tekenen en daar de verschillende lichtbundels in plaatsen, je kunt op deze manier de lichtvlek zien die uiteindelijk op de vloer komt. Wil je deze lichtvlekken elkaar laten raken? Of liever er wat afstand tussen hebben zodat je een wat spannender lichtplan krijgt?

We hebben een hele handige tool voor je: De spotplotter!

De online Excel tool die voor jou uitrekent welke gradenbundel , met welke hoogte, welke lichtvlek op de vloer geeft. Superhandig en snel!

Nu voor de introductieprijs van 22 euro excl. btw, een no brainer!

Deze tool is voor jou als je…

Wat jij kan na aanschaf van deze online tool:

Bekijk deze video

In deze video laat Annelies zien wat je met de spotplotter allemaal kunt doen en hoe het werkt.

Tijd besparen en steviger in je schoenen staan?

Praktische informatie

Nu voor de introductieprijs van 22 euro excl. btw.

Wat anderen over de
spotplotter zeggen

‘De liefde voor licht zit in de genen’

Annelies is interieurarchitect, lichtontwerper en oprichtster van de Lichtschool. Haar vader was elektricien en thuis altijd bezig met het knutselen aan lampen en het ophangen van lampen. ‘Die liefde voor licht zit waarschijnlijk toch in de genen, al heb ik die pas op latere leeftijd ontwikkeld.’

Na de Willem de Kooning Academie, de Rotterdamse kunstacademie, ging ze aan de slag als interieurarchitect en was licht maar een klein onderdeel van haar werk. Totdat ze terecht kwam bij een ontwerpbureau in Amsterdam waar het ontwikkelen van lichtplannen corebusiness was. 

Ze raakte gefascineerd door het immense effect van licht op een ruimte en ook door de kleurbeleving van licht. Volgens Annelies kan licht je echt betoveren. 

‘Licht kan een interieur maken of breken, maar veel mensen denken er te weinig over na. Geeft een lamp het juiste licht op de juiste plek? Kan ie gedimd worden? Wat is de hoeveelheid lumen, de hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt? En op welke manier komt het licht eruit? Daar draait het allemaal om.’ 

In 2006 richtte ze Studio Valentijn op, een ontwerpstudio gespecialiseerd in lichtontwerp. Annelies maakte van licht haar specialisme en missie en daarom begon ze met de Lichtschool, die specialistische lichtopleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Annelies Valentijn

Interieurarchitect, Licht Expert en eigenaar van de Lichtschool

Wil jij een snelle tool hebben waarmee je kunt checken of je de juiste lichtbundel hebt toegepast?

Zonder ingewikkelde doorsneden en lichtberekeningen te maken?

Koop dan nu de Spotplotter; jouw online hulp bij spot afstanden en gradenbundels bepalen.