Over de Lichtschool

Specialistische lichtopleidingen
voor interieurprofessionals

Annnelies Valentijn

‘De liefde voor licht zit in de genen’

Annelies is interieurarchitect, lichtontwerper en oprichtster van de Lichtschool. Haar vader was elektricien en thuis altijd bezig met het knutselen aan lampen en het ophangen van lampen. ‘Die liefde voor licht zit waarschijnlijk toch in de genen, al heb ik die pas op latere leeftijd ontwikkeld.’

Na de Willem de Kooning Academie, de Rotterdamse kunstacademie, ging ze aan de slag als interieurarchitect en was licht maar een klein onderdeel van haar werk. Totdat ze terecht kwam bij een ontwerpbureau in Amsterdam waar het ontwikkelen van lichtplannen corebusiness was. 

Ze raakte gefascineerd door het immense effect van licht op een ruimte en ook door de kleurbeleving van licht. Volgens Annelies kan licht je echt betoveren. 

‘Licht kan een interieur maken of breken, maar veel mensen denken er te weinig over na. Geeft een lamp het juiste licht op de juiste plek? Kan ie gedimd worden? Wat is de hoeveelheid lumen, de hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt? En op welke manier komt het licht eruit? Daar draait het allemaal om.’ 

In 2006 richtte ze Studio Valentijn op, een ontwerpstudio gespecialiseerd in lichtontwerp. Annelies maakte van licht haar specialisme en missie en daarom begon ze met de Lichtschool, die specialistische lichtopleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Meet the team

Martine

Cursusadministratie

Martine is verantwoordelijk voor de cursusadministratie bij de Lichtschool. Heb je een vraag over jouw factuur, ben je jouw inloggegevens kwijt of heb je een andere vraag? Stuur dan een mailtje naar info@delichtschool.nl. Martine helpt je graag verder met jouw vragen!

Arno

LICHTONTWERPER EN GASTDOCENT

Arno geeft samen met Annelies incompany trainingen bij bedrijven. Zijn specialiteit ligt bij ‘high-end design verlichting’ en lichtplannen ontwerpen voor kantoren en retail en heeft veel kennis op het gebied van verlichting. Wil jij jouw personeel meer kennis over verlichting geven? Schakel ons dan in!

Onze Partners

Wij werken samen met inspirerende lichtfabrikanten, leslocaties en partners om de tofste cursussen en live dagen te organiseren. Wij zijn trots op de samenwerkingen die we hebben met deze fantastische bedrijven.

BNS CRISP

Beroepsvereniging Nederlandse stylisten, interieur en vastgoed. Wanneer je lid bent van deze vereniging ontvang je 5% korting op de live lessen op locatie!

BROEINEST AMSTERDAM

In Amsterdam Noord, vlak aan de oevers van het IJ vind je onze leslocatie Broeinest Amsterdam. Hier vind je een uitgebreide materialenbibliotheek en een bijzondere selectie partners.

DESIGN POST AMSTERDAM

Onze leslocatie Design Post Amsterdam is een interieur collectief met een totale oppervlake van ruim 1000m2 met inspirerende presentaties van design items. Zo vind je hier prachtige meubelen, verlichting, karpetten en textiel.

EIKELENBOOM

Sinds 1968 is Eikelenboom vertegenwoordiger van design verlichting zoals Luceplan, Vibia, Lumina, Lee Broom, Santa & Cole, Vibia, Wästberg, Zero en meer.

DELTALIGHT AMSTERDAM

Leslocatie Delta Light, een Belgisch familiebedrijf in Amsterdam, ontwerpt en ontwikkelt architecturale verlichting.

BNI

BNI is de beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten. De vereniging ondersteunt, stimuleert en promoot Nederlandse interieurarchitecten. Ben je lid van de vereniging? Dan ontvang je 5% korting op de live lessen op locatie.

ETC DESIGN CENTER - ACADEMY

Wij geven onder andere les in het ETC Design Center in Culemborg. Met ruim 15.000m2 aan interieur en exterieur is dit een van de meest inspirerende locaties om een opleiding te volgen.

FLOS AMSTERDAM

FLOS in Amsterdam is een leslocatie, de volledige inrichting ademt Italië. FLOS ontwerpt en ontwikkelt architecturale en decoratieve verlichting.

Missie van de Lichtschool

De opleidingen en cursussen van de Lichtschool zijn praktijkgericht en hands on. Het gaat verder dan alleen theorie. Onze missie is om theorie en praktijk samen te brengen. “Theoretische kennis is onontbeerlijk en daarom altijd onderdeel van onze opleidingen”, vertelt Annelies Valentijn. “We zien tegelijkertijd ook dat onze deelnemers het meest leren als ze die kennis toepassen. De combinatie van theorie en praktijk is bovendien dé manier om de meerwaarde van een lichtplan te kunnen verkopen aan klanten.”

Online cursussen en live dagen

De Lichtschool biedt verschillende online lichtcursussen en trainingsdagen op locatie aan. Wil jij jouw kennis verbreden en een ijzersterk lichtplan opstellen? Neem dan eens een kijkje bij onze verschillende cursussen en trainingen!

Neem contact op met de Lichtschool

Download hier ons gratis E-book ‘5 gouden licht-tips’

Verbeter en versterk jouw interieurontwerpen vandaag nog met deze 5 praktische tips!