Hoeveel licht is genoeg?

Gratis online masterclass van lichtexpert Annelies Valentijn

Na de zomervakantie kun je je weer aanmelden voor deze populaire masterclass

Wil je geen twijfels meer over de hoeveelheid licht in jouw interieurontwerp

De meest gestelde vraag van interieurontwerpers over het maken van een lichtontwerp is;

“Hoe weet ik of ik voldoende licht heb getekend in een ruimte?”

In deze (gratis!) masterclass laat interieurarchitect en lichtexpert Annelies Valentijn je aan de hand van  vijf guidelines zien op welke wijze je kunt checken of je voldoende licht in je ruimte hebt geplaatst zonder ingewikkelde licht-berekeningen te maken.

Al meer dan 3200 interieurprofessionals hebben deze masterclass bekeken!

Hoe zou het voor je zijn als je lichtplan…

Gratis masterclass
Hoeveel licht is genoeg

Masterclass gemist? 
Na afloop ontvang je een opname die
48 uur beschikbaar is

Investering: 
60 minuten van je tijd

3200+

Al meer dan 3200 deelnemers waren aanwezig bij deze masterclass

Masterclass van interieurarchitect en lichtexpert Annelies Valentijn, owner van de Lichtschool en Studio Valentijn

1200+

Al ruim 1200 interieurprofessionals gebruiken de licht methode van de Lichtschool

Dit deelt Annelies Valentijn met jou:

Na deze gratis masterclass ben je in staat om jouw woonkamer lichtplan zelfverzekerd te presenteren aan je klant

Voor wie is de gratis masterclass geschikt?

Deze masterclass is voor creatieve interieurprofessionals die verlichting zien of willen gaan zien als verlengstuk van hun interieurontwerpen.

Je bent zelfstandig ondernemer of werkzaam bij een tof interieurburo/woonwinkel en je wilt je steeds blijven ontwikkelen. Je wilt up-to-date blijven in kennis, inspiratie en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van licht.

Je twijfelt soms als je jouw lichtplan aan het maken bent of je wel voldoende licht hebt voorgesteld. Kloppen de technische specificaties en kun je jouw verhaal uiteindelijk goed onderbouwen?

Annelies werkt veel met ondernemers uit de creatieve sector en bouwsector zoals interieurarchitecten, verkoopmakelaars, medewerkers in een woonwinkel, architecten en stylisten.

Wat anderen zeggen over de Lichtschool

‘De liefde voor licht zit in de genen’

Annelies is interieurarchitect, lichtontwerper en oprichtster van de Lichtschool. Haar vader was elektricien en thuis altijd bezig met het knutselen aan lampen en het ophangen van lampen. ‘Die liefde voor licht zit waarschijnlijk toch in de genen, al heb ik die pas op latere leeftijd ontwikkeld.’

Na de Willem de Kooning Academie, de Rotterdamse kunstacademie, ging ze aan de slag als interieurarchitect en was licht maar een klein onderdeel van haar werk. Totdat ze terecht kwam bij een ontwerpbureau in Amsterdam waar het ontwikkelen van lichtplannen corebusiness was. 

Ze raakte gefascineerd door het immense effect van licht op een ruimte en ook door de kleurbeleving van licht. Volgens Annelies kan licht je echt betoveren. 

‘Licht kan een interieur maken of breken, maar veel mensen denken er te weinig over na. Geeft een lamp het juiste licht op de juiste plek? Kan ie gedimd worden? Wat is de hoeveelheid lumen, de hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt? En op welke manier komt het licht eruit? Daar draait het allemaal om.’ 

In 2006 richtte ze Studio Valentijn op, een ontwerpstudio gespecialiseerd in lichtontwerp. Annelies maakte van licht haar specialisme en missie en daarom begon ze met de Lichtschool, die specialistische lichtopleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Annelies Valentijn

Interieurarchitect, Licht Expert en eigenaar van de Lichtschool