INTERVIEW MET ANNELIES VALENTIJN IN ‘MORGEN’

Het winkelcentrum aan de Kruisweg in Hoofddorp was toe aan een total make-over: winkelen was daar niet bepaald sfeervol, en zeker in de winter was het er veel te donker. Tijd voor een metamorfose dus! Studio Valentijn kreeg van eigenaar AHAM de eervolle opdracht het lichtplan te ontwikkelen. Dat mondde uit in een prachtige publicatie. Daarin vertelt Annelies ook over de groeiende belangstelling voor licht bij interieurprofessionals.
ANNELIES VALENTIJN interview aham vastgoed

Klik hier om het hele artikel te lezen

MORGEN MAGAZINE

Voor de eerste editie van Morgen, een uitgave van AHAM Vastgoed, interviewde Astrid Theunisse lichtontwerper Annelies Valentijn. Annelies, de oprichter van Studio Valentijn en De Lichtschool, vertelt daarin onder meer over de oplossing voor de algemene verlichting: ‘Er bleken vier kroonluchters te hangen,’ zegt Annelies in het interview. ‘Dat was alles, en kroonluchters geven alleen rondom licht. Ze zijn niet geschikt voor zo’n locatie. We hebben ze vervangen door vier grote LED-cirkels. (….) Daarbij hebben we op de steunbalken aan het plafond rails geplaatst met richtbare spots zodat de gevels van de winkels worden uitgelicht. De binnenkant van de passage is voorzien van LED-lijnen en deze lichtstreep trekt het publiek als het ware de passage in.”

STEEDS MEER BELANGSTELLING VOOR LICHT EN VERLICHTING

In het interview gaat Annelies uitgebreid in op hoe licht koopgedrag beïnvloedt – must have kennis voor retailarchitecten en -vormgevers. Ook vertelt ze over haar passie voor licht die ze deelt met een groeiende groep mensen: bij interieurontwerpers en -stylisten ontstaat steeds meer belangstelling voor het belang van licht en verlichting. Dit zijn natuurlijk bij uitstek de mensen voor wie De Lichtschool opleidingen en cursussen biedt! Het hele interview – met fotografie door Kees Hummel – vind je in deze pdf

bekijk de complete editie van Morgen
AHAM Vastgoed
project: Studio Valentijn

Lees meer over de verschillende lichtcursussen

Delen:

Meer zoals dit:

podcast lichtplan leren maken
Interviews

TUNE IN! INTERIEUR TALK OVER HOLLANDS LICHT

Annelies Valentijn, eigenaar van de Lichtschool en Studio Valentijn was als co-host bij Interieur Talk, de wekelijkse podcast van De Interieur Club. Te gast is Rob Cornelissen, oprichter van Dutch Design verlichtingsmerk Hollands Licht.

Lees verder »
verlichting op de trap
Licht tips

Verlichting op de trap – Hoe doe je dat?

Vaak wordt er heel weinig nagedacht over de verlichting bij trappen, en alhoewel er vele oplossingen mogelijk zijn, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een lichtplan voor een trap ontwerpt.

In openbare ruimtes hebben trappen hun eigen norm voor minimale lichtniveaus wat betreft de veiligheid. Dit staat omschreven in de NEN 12464-1
Maar in residentiële projecten zijn er geen regels. Dus gebruik de volgende informatie om een goed onderbouwd en duidelijk verhaal naar je klant te vertellen.

Lees verder »

Download hier ons gratis E-book ‘5 gouden licht-tips’

Verbeter en versterk jouw interieurontwerpen vandaag nog met deze 5 praktische tips!