Je interieurontwerp compleet maken met een ijzersterk lichtplan?

Gebruik onze lichtplan technieken uit de online lichtcursus!

Summerdeal actie! Nu voor 297 euro ex btw
Geldig t/m 31 augustus

PS: vanaf het nieuwe schooljaar – op 1 september- gaat de prijs omhoog naar 497 euro ex btw

Professionele lichtplannen maken en presenteren

Geloof ons, je bent absoluut niet de enige. Het is heel normaal als je hiermee struggelt, want het opstellen van een professioneel lichtplan kan een hele uitdaging zijn. Dus wil jij jouw lichtplannen professionaliseren en met zelfvertrouwen kunnen presenteren aan klanten? Dan is onze online lichtcursus geschikt voor jou! 

Wat anderen zeggen over de Lichtschool

Heb jij een leuke job als interieurprofessional?

Dan durf ik te wedden dat je dit scenario herkent;

Klinkt een van deze drie scenario’s bekend? Dan is het tijd dat daar verandering in komt. Wij hebben de afgelopen 6 jaren al meer dan 1000 interieurprofessionals getraind in het maken van creatief goed onderbouwde lichtplannen. Ben jij de volgende?

De enige creatieve online lichtcursus in België en Nederland!

Na deze online lichtcursus

Na het afronden van deze online lichtcursus kun je:

Wat houdt de online lichtcursus in?

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online lichtcursus leren wij je kijken naar én werken met licht: direct en indirect licht, licht kleur, contrast en licht op verschillende hoogtes.

We leggen je onze bewezen layered lighting methode uit die ervoor zorgt dat je precies die licht pijnpunten in een bestaand interieur kunt benoemen. Daarnaast kun je de methode gebruiken voor nieuwe lichtplannen, je leert hiermee hoe je precies voldoende licht voorstelt.

In deze online lichtcursus leer ik je in 3 waardevolle online lessen van ieder 75 minuten alles over licht en creatieve lichtplannen maken. De techniek is helder en praktisch uitgelegd.

De online lichtcursus bestaat in totaal uit 10 modules en videolessen.

497 euro excl. BTW (of 2 termijnen van 199 euro) Summerdeal actie>> nu met 200 euro korting voor 297 euro ex btw

Al meer dan 1000 interieurontwerpers gebruiken onze Layered lighting methode

Lesprogramma van de online lichtcursus

Module 1: Wat is licht - duur: 75 min

Introductie wat licht is. Alle technische termen en licht begrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt? Hoe pas je de verschillende Kelvin-waarden toe in projecten? Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? Wij leren je het op een begrijpelijk toepasbare manier.

Maak jouw interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. Wij leren je in 7 stappen het proces van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in licht ruimtes! We gaan het hebben over het maken van een vlekkenplan, licht analyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.

En het allerbelangrijkste: jouw lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren aan je klant met mijn unieke ‘layered lighting’ systeem. Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet!

Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laten wij je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer? Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

Module 4: de 6 tools die het maken van lichtplannen makkelijker maken

Module 5: opgenomen live check in een sessie van 1 uur, boordevol bruikbare licht tips

Module 6: serie licht expert video’s – krijg licht tips direct uit de praktijk 

  • Alles over SPELSBERG inbouwboxen voor breedplaatvloeren > 1 uur video
  • JUNG schakelmateriaal + domotica > 1 uur video
  • Ledstrips in maatwerk ism HAFELE > 1 uur video

     

Module 7: Lichtmerken overzicht ; jouw online merkenoverzicht die voor altijd jouw hulp is > nooit meer urenlang googelen

Module 8: Hoe stel ik een advies lichtplan offerte op?

Module 9: Podcast specials – koptelefoon op en gaan

Module 10: Meest de gestelde lichtvragen beantwoord in korte video’s

Tijdelijke bonussen bij de online lichtcursus

Bonus 1 - 3x live check in sessie t.w.v. 250 euro

Online les is superhandig, lekker vanuit je eigen stoel meekijken en meeschrijven. Maar niets is fijner om af en toe even bij de les geroepen te worden en je lichtvragen of struggles bij een project live te kunnen stellen en met medecursisten te kunnen delen. Daarom organiseren wij om de maand een live groeps check-in waarin je al je lichtvragen of vragen over de lesstof aan Annelies kunt stellen. Kun je er niet live bij zijn? Dan kun je vooraf je vraag insturen en de opname achteraf bekijken.

Geprikte data:
– dinsdag 16 juli 2024 10-11u >> special gastles over CASAMBI
– dinsdag 17 september 2024 10-11u
– donderdag 14 november 2024 10-11u
– dinsdag 21 januari 2025 10-11u
– dinsdag 18 maart 2025 10-11u
– dinsdag 20 mei 2025 10-11u

Je krijgt ook 6 maanden gratis 24 uur per dag toegang tot de community van de online leeromgeving. Hierin kun je al je lichtvragen stellen aan Annelies en leer je ook van elkaars vragen. Deze online academie is een besloten online platform alleen voor leden.

Dit vind je ook in de community:

  • Vragen over lichtmerken, technische vragen wat betreft dimmen van led en lichtplannen maken
  • Deel tips & tricks en andere interessante informatie
  • Deel bijzondere lichtmerken en armaturen en inspireer anderen
  • Kom in contact met collega’s en wie weet ontstaan er leuke samenwerkingen

Lifetime toegang tot de digitale handout, zodat jij ook na het volgen van de cursus de lesstof van module 1 tot en met 3 er nog bij kunt pakken tijdens een project.

Binnen 1 minuut je lichtplan checken op de juiste gradenbundels en afstanden. Met dit Excel template is het een eitje!

AL MEER DAN 1000 INTERIEURPROFESSIONALS GINGEN JE VOOR

1000+

Al meer dan 1000 interieurprofessionals gebruiken onze layered lighting methode

De enige creatieve lichtschool in België en Nederland

> 15 jaar

Oprichtster Annelies Valentijn is al ruim 15 jaar interieurarchitect en lichtexpert

‘De liefde voor licht zit in de genen’

Annelies is interieurarchitect, lichtontwerper en oprichtster van de Lichtschool. Haar vader was elektricien en thuis altijd bezig met het knutselen aan lampen en het ophangen van lampen. ‘Die liefde voor licht zit waarschijnlijk toch in de genen, al heb ik die pas op latere leeftijd ontwikkeld.’

Na de Willem de Kooning Academie, de Rotterdamse kunstacademie, ging ze aan de slag als interieurarchitect en was licht maar een klein onderdeel van haar werk. Totdat ze terecht kwam bij een ontwerpbureau in Amsterdam waar het ontwikkelen van lichtplannen corebusiness was. 

Ze raakte gefascineerd door het immense effect van licht op een ruimte en ook door de kleurbeleving van licht. Volgens Annelies kan licht je echt betoveren. 

‘Licht kan een interieur maken of breken, maar veel mensen denken er te weinig over na. Geeft een lamp het juiste licht op de juiste plek? Kan ie gedimd worden? Wat is de hoeveelheid lumen, de hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt? En op welke manier komt het licht eruit? Daar draait het allemaal om.’ 

In 2006 richtte ze Studio Valentijn op, een ontwerpstudio gespecialiseerd in lichtontwerp. Annelies maakte van licht haar specialisme en missie en daarom begon ze met de Lichtschool, die specialistische lichtopleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Annelies Valentijn

Interieurarchitect, Licht Expert en eigenaar van de Lichtschool

Krijg direct toegang tot de online lichtcursus + bonussen

beeld SKRlight schets lichtplan

Praktische info

F.A.Q.

Hoe lang duurt deze online lichtcursus en wanneer starten we?

 Deze online lichtcursus duurt 6 maanden en je kunt op elk moment instappen.
Je krijgt daarnaast ook toegang tot alle toekomstige updates in dat half jaar. De lichtcursus wordt dus alleen maar waardevoller 😉

Dat kan! Heel leuk zelfs. Je mag met 50% korting meedoen voor de tweede ronde. Je betaald dan i.p.v 397 euro nu 198 euro ex btw voor wederom 6 maanden toegang (dat is maar 33 euro ex btw per maand!)

Stuur hiervoor Martine een mail en zij regelt je verlenging info@delichtschool.nl

Een laptop/computer met een stabiele internetverbinding om de online lessen en Q&A’s te kunnen volgen. En een tekenprogramma waarin je de lichtplannen kunt maken, dat is voor iedereen anders. Lees hier meer over in deze blog

Kan gebeuren, stuur ons even een mail en we mailen je jouw inlogcodes info@delichtschool.nl

Om de maand is er een groeps check-in sessie waarin je je vragen over de lesstof of over je eigen project kunt stellen.
Deze sessies zijn altijd op dinsdagochtend van 10.00-11.00u.

We werken met het videoplatform ZOOM

Wanneer je er een keer niet bij kunt zijn, kun je altijd je vraag insturen en de opname terugkijken in de online leeromgeving.

Je leert zowel het inhoudelijk lichtvak als het ondernemerschap van Annelies, met ruim 15 jaar ervaring als interieurarchitect en lichtontwerper en ondernemer van 2 bedrijven. En daar hoort zeker een certificaat/bewijs van deelname na afloop van.

Bij de livedag op locatie ontvang je 6 weken toegang tot de online lichtcursus en je gaat 1 volle dag met Annelies en een groep van max. 6 interieurcollega’s de diepte in op het gebied van lichtplannen maken. 

Wil je 6 maanden online toegang + een livedag? Kan ook! Boek nu een livedag erbij met 200 euro korting. Van 597 euro nu voor 397 euro.

Je krijgt 24/7 toegang tot de online community waarin je al je licht vragen kunt stellen.
Wil je liever 1:1 via zoom of live in de studio bij Annelies je lichtproject wilt doornemen? Boek dan de support project optie > exclusief voor deelnemers van De Lichtschool!

Ontvang ik een factuur met BTW?

 Wanneer je je aanmeld via de website, ontvang je direct de factuur voor je eigen administratie. Hier staat de 21% BTW op berekend. De prijzen op onze website zijn altijd exclusief 21% BTW.
De BTW kun je opvoeren bij de Belastingdienst.

Stuur dan Martine een email en zij regelt je factuur + inlogcodes tot de online leeromgeving. info@delichtschool.nl

Ja, dat kan zeker. Vrijwel elke masterclass doen er meerdere ondernemers uit België en vaak ook uit andere landen mee. Op de betaalpagina wordt de BTW dan automatisch verlegd waardoor je 0% BTW betaalt. Je mag hiervoor eerst alle gegevens invullen. Daarna wordt de BTW er automatisch afgehaald.

Jazeker! De online lichtcursus is een enorm goede aanvulling op de lesstof die je in je interieuropleiding gehad hebt.

Werk jij in de creatieve sector? Dan kom jij met deze lichtopleiding in aanmerking voor de subsidie Werktuig PPO. Dit houdt in dat je 1/3 vergoed krijgt. Om in aanmerking te komen, vraag je de subsidie aan inclusief offerte, onderbouwing van je idee en hoe je dit wilt realiseren. Wij kunnen je hierbij helpen. 

Bekijk de SBI-lijst om te kijken of je in aanmerking komt.
Let op: kom je uit de omgeving Amsterdam of Groningen? Dan zijn er ook regionale subsidies van toepassing die je kunt inzetten.
Lees meer in deze blog

Als je je afvraagt of deze online lichtcursus iets voor je is en je hebt nog wat vragen, bel dan gerust met Annelies op 085-0600886